Servicii

Recuperare si Reabilitare Neuro-Motorie

Centrul de Recuperare si Reabilitare Neurologica Elisar ofera toate serviciile necesare unui proces de reabilitare complet, de la evaluarea initiala pana la tratament si recuperare.
Diviziunile sunt facute in functie de sursa afectiunii, procedurile necesare, dar si de specificul pacientilor – adulti, copii.
Fie ca este vorba de PC, distrofii musculare, hidocefalii, sindroame genetice, autism,  AVC, scleroza multipla, leziuni neuronale, etc pacientii beneficieaza de servicii medicale complete si multidisciplinare, de o baza de tratament moderna si complet dotata, de servicii complexe de recuperare medicală, neurofizioterapie, consiliere psihologică, logopedie, terapie ocupationala și ergoterapie.
Pentru a obtine un rezultat cat mai bun in reabilitarea pacientilor cu afectiuni neurologice este important ca programele de recuperare sa inceapa cat mai devreme, dupa ce pacientul depaseste faza acuta a bolii.

Pentru setarea unor obiective realiste de reabilitare neurologica trebuie evaluata corect starea de sanatate a pacientului, potentialul fizic si psihic de recuperare al acestuia, gradul de implicare in programele de reabilitare si trebuie tinut cont de optiunile personale ale sale.

Cu ajutorul NeuroFizioterapiei, Kinetoterapiei, masajului medical si altor proceduri tindem spre o recuperare eficienta indiferent de natura deficitului neuro-motor (neurologic, oncologic, psihiatric etc.).
  • Fiziokinetoterapie – neurofizioterapie
Rolul real al fizioterapiei este acela de adjuvant pretios al recuperarii, cuprinzand tehnici deloc de neglijat. Cu ajutorul Fizioterapiei putem trata aproape orice boala care afecteaza muchii, nervii sau articulatiile.
Fizioterapia are importante efecte antialgice (calmarea durerii), antiinflamatorii (eliminarea inflamatiilor articulare si musculare), decontracturante (eliminarea contracturilor), miorelaxante (relaxare musculara), antiedematoase (eliminarea umflaturilor rezultate din infiltrarea unui lichid seros intr-un tesut celular subcutanat), cresterea tonusului mucular, etc.
Prin procedurile de NeuroFizioterapie se urmareste:
  • recuperarea, imbunatatirea si mentinerea mobilitatii pierdute in urma unor afectiuni de diferite etiologii
  • educarea si reeducarea nivelelor neuro-motorii
  • reintegrarea in activitatea zilnica normala
  • reducerea pana la disparitie a durerilor musculare sau articulare
  • imbunatatirea fortei si tonicitatii musculare.
  • scaderea inflamatiei, de aceea aceasta terapie este indicata atat in inflamatiile acute cat si cronice, dar si in perioada postoperatorie in afectiunile ortopedice sau neurochirurgicale
Kinetoterapia, este un tip de gimnastica medicala, care înseamnă, etimologic, terapia prin mișcare. Se folosește pentru recuperare medicală și constă, pe lângă efectuarea unor exerciții, într-un ansamblu de tehnici și metode aplicate în funcție de fiecare persoană și afecțiunea pe care o prezintă. Kinetoterapia face parte din medicină fizică și studiază mecanismele neuromusculare și articulare care îi asigură omului activitățile motrice normale. Are la bază mișcarea efectuată prin programe de recuperare medicală bine structurate, ce au ca scop refacerea unor funcții diminuate.

Programele de kinetoterapie sunt special concepute ținând cont de constituția pacientului, vârsta, afecțiunea pe care o are, tipul de activitate pe care îl desfășoară, stadiul de evoluție a bolii, existența altor afecțiuni. În cadrul programelor fiecare pacient este abordat individual, beneficiază de supraveghere specializată din partea unui kinetoterapeut.

  • Logopedie

Terapia logopedica face parte din protocolul de recuperare in diverse situatii patologice (disfunctii neurologice, fonatorii sau tulburari de scris-citit etc.) care pot deteriora, in diferite grade, functia esentiala a limbajului: comunicarea. Existenta acestor disfunctii la copii, dar si la adulti cu diverse afectiuni neurologice sau dupa interventii chirurgicale la nivelul aparatului fonator apropie mult logopedia de serviciile medicale, a caror calitate este sporita de multiple specializari in domeniul psihologiei.

  • Pshihoterapie
Sedintele de psihoterapie si consiliere psihologica sunt centrate pe nevoile pacientilor si vizeaza o arie larga de probleme: cognitive, comportamenntale, depresie, singuratate, divort, anxietate, ori multiple si complexe tulburari emotionale.
Cu totii ne dorim sa ne cunoastem mai bine, sa dam sens existentei noastre si sa depasim cu succes momente dificile din viata noastra. Toate acestea pot fi realizate cu usurinta atunci cand avem pe cineva aproape, care sa ne ghideze. In sedintele de psihoterapie deschidem noi usi spre redescoperirea de sine.
  • Terapie ocupationala
Terapia ocupationala este o forma de tratament ce foloseste activitati si metode specifice pentru a dezvolta, ameliora sau a reface capacitatea pacientului de a-si desfasura activitatiile necesare vietii zilnice, de a compensa disfunctii si a diminua deficitele fizice. Se concentreaza in a ajuta oamenii pentru a dobandi independenta in toate zonele de activitate pe care le desfasoara. Terapia ocupationala ofera copiilor si adultilor metode variate, activitati placute, distractive, pentru a imbogati deprinderile cognitive, fizice si motorii si pentru a spori increderea in sine. Cu ajutorul terapiei ocupationale, un pacient cu probleme in dezvoltare va invata sa interactioneze cu membrii familiei si sa dezvolte relatii sociale cu alte persoane si parteneri.ane si parteneri.
  • Hidrokinetoterapie
Hidrokinetoterapia reprezintă kinetoterapia in apă, respectiv baza recuperarii medicale, una din principalele forme de refacere a functiilor diminuate in urma unor boli sau traumatisme. Hidrokinetoterapia este un antrenament individual care presupune lucrul cu un kinetoterapeut.
Hidrokinetoterapia este adresata tuturor categoriilor de varsta, de la copii pana la varstnici, cu rezultate foarte bune în tratamentul integral pentru o gamă largă de afecțiuni.
  • Tehnici complementare: masajul terapeutic, elongatii, stretching, electroterapia, kinesio tape, termoterapie etc
Tehnicile complementare precum masajul terapeutic, elongatiile, stretchingul, electrostimularea, benzile de Kinesiotape, termoterapia sunt o parte din tehnicile utilizate in programele de recuperare adaptate si utilizate in functie de nevoile fiecarui pacient in parte.

Centrul de recuperare și reabilitare neurologică EliSar

Cu o echipa de specialisti de top in recuperarea afectiunilor neuro-motorii ce iti stau la dispozitie de la evaluarea initiala pana la tratament si recuperare medicala completa.

Sună acum